Derfor skal du give dit tag en algebehandling

Hvis dit tag også er blevet mere gråt at se på over årene, så skal forklaringen som oftest findes i algebelægninger. Alger på taget er et almindeligt og udbredt problem, men løsningerne er heldigvis simple og relativt billige. Læs med her, og bliv klogere på hvorfor du skal investere i algebehandling af dit tag.

Derfor vokser algerne på dit tag

Alger på taget er et problem, der er så udbredt, så de fleste husejere vil støde på det med jævne mellemrum. Alger vokser, når mængden af sol er begrænset, og når der er masser af fugt. Og selvom taget naturligvis er rettet mod himlen, så kan der være perioder, hvor solen står lavt, eller hvor skygge forekommer af andre årsager, som giver alger optimale betingelser for at vokse frem.

Det er ikke udelukkende på taget, at alger udvikler sig til at være et problem. Dog ser man dem oftest tydeligst på taget, da det er et område, der normalt er så ufremkommeligt, så problemet får lov at vokse en tid inden man gør noget ved det. Derfor bliver algebelægninger på taget også hurtigt grimme at se på, og det kan være med til at gøre den opfattede værdi af dit hus eller din bolig mindre.

Det er nemt at få fjernet algerne på taget

Heldigvis er der hjælp at hente, og det er fantastisk nemt. De fleste vælger faktisk at få professionelle til at klare algebelægningerne på  taget. For det første er det generelt en billig service, og for det andet skal man ikke til at investere i eget udstyr – for slet ikke at tale om at lære at bruge det ordentligt.

En udbredt metode til at fjerne alger på taget er ved at benytte sig af højtryksrensning. Det er dog ikke idéelt, da højtryksrenseren ofte beskadiger taget. Det er vigtigt, at ulemperne ved behandlingen ikke er større end ulemperne ved problemet selv – men det ser man desværre ofte ved højtryksrensning.

Vi anbefaler derfor de fleste private at investere i professionel algebehandling af taget. Det er hurtigt overstået, og du får et tag, der fremstår som nyt efterfølgende. Så kan du nyde synet af din bolig uden irritationsmomenter.