Få inspiration til at tage ud i den spændende natur

Hvis du har svært ved selv at komme afsted, så kan det være, at det blot er noget god inspiration, du mangler, for at komme ud i naturen. Noget er i hvert fald helt sikkert, og det er, at naturen er lige ude foran vinduerne, og den gør alt for at lokke dig ud i den. Der kan være mange forskellige grunde til at bevæge sig udendørs, og herunder kan du få noget inspiration til nogle af grundene.

Gå så mange skridt som muligt

Hvis du skal hoppe med på en af de helt store diller, så skal du tælle skridt. Du kan få både skridttællere og aktivitetsure, der tæller skridtene for dig. Og så er det ellers bare med at komme ud at gå. Jo mere du går, jo sundere og bedre – og det er da netop også det, der motiverer de fleste. En lille dims om håndledet er alt, der skal til, for at du kan blive sundere. Det kan i hvert fald motivere enormt meget, når man først begynder at tælle sine skridt.

Led efter rav

Du kan også gå på jagt efter naturens skatte. På stranden kan du finde rav, og bare vent til du finder dit første stykke rav. Det er en oplevelse, du ikke glemmer, og så fortsætter du med det samme jagten i håbet om at finde dit næste stykke. Det bliver hurtigt en evig jagt, og så kommer du jo samtidig ud i den dejlige natur. Ravlygte er et redskab du kan anvende i jagten på rav.

Samle ind til flotte buketter

Du kan også samle ind af alt det, naturen tilbyder. Blader og blomster, der er faldet af, som du kan sætte sammen i spændende kombinationer til flotte buketter. Det kan fungere helt meditativt, når du sidder og skal tænke over, hvordan du ønsker at sammensætte de forskellige elementer fra naturen. Og så kan du få mange dejlige ture ud af det.

Find sten der kan males på

Du kan også forsøge at finde forskellige sten, du kan gå hjem og male på. Det kan være en hyggelig aktivitet, hvor det handler om at finde de helt rette sten i størrelse og form, som er lettest at tegne på. Du kan også gå efter at finde sten, der har den rette form som et dyr, så du skal male dyret på stenen, og så vil stenen komme til at ligne fx en mariehøne eller bille.

Nyd naturen og koble af

Og så er der også bare naturen i sig selv som er grund nok. Gå ud i naturen og nyd hvert et syn, hver en duft og hver en lysstråle. Du kan faktisk falde så meget ned, at det er med til at balancere dig, og du kan bruge det som ren terapi. Og der findes faktisk ikke en bedre mulighed for terapi, end at træde lige ud på den anden side og gå en tur i den flotte og berigende natur.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler