Gør din have sommerklar

Sommeren er lige ved at være her. Fuglene kvidrer og folk har fundet sommergarderoben frem. Det føles af frihed, og det smager af sommer.

Det betyder naturligvis også, at landets mange boligejere skal gøre haven klar. For med varmt vejr og solskin, skal sommeren suges til sig. Vi giver dig 3 gode råd til at få haven gjort klar til sommeren.

Inviter solen ind

Selvom det kan være rart med lidt skygge, er det vigtigt, at solen kan finde vej ind i vores haver. Og det er ikke kun vigtigt i forhold til at få græs og planter til at gro, men også i forhold til vores sommerhumør.

Det kan særligt være værd at overveje, om ikke trætoppene skal trimmes, hvis de blokerer for sollyset. For gør de det, er der også risiko for, at de gør, at solen ikke kan ramme boligen. Det lyder måske ikke så alvorligt, men faktisk kan det dels betyde, at der ikke kommer lige så meget naturligt lys ind i boligen, ligesom det kan føre til, at væggene på huset ikke varmes ordentlig op. Er det så vigtigt? Ja, for det er afgørende for, om der kan opstå en tilstand, hvor fugt trives og forårsager problemer med fugt, råd etc.

Læs mere om beskæring af træer i Skanderborg.

Gør noget ekstra ud af terrassen

Meget af den tid, hvor vi opholder os ude, foregår på terrassen. Hvorfor nu det? Fordi det er der, vi kan sidde i lå, sidde ud på aftenen, tænde for grillen og finde til rette om bordet. Derfor giver det god mening at gøre terrassen superhyggelig og skabe atmosfære. Da vi er ude, er særligt lanterne og fakler med levende lys værd at overveje. Det skaber nemlig ikke bare hygge, men også varme ud på de sene timer, hvor man fortsat kan sidde ude og nyde årstiden.

Slå græsset – få robottens hjælp!

Det kan lyde simpelt, men mange glemmer det. Og højt græs ser dovent ud og gør haven grim. Derfor kan det være en god idé at få en robot til at hjælpe med opgaven, altså købe sig en robotplæneklipper. På den måde ser din have nemlig altid indbydende ud og giver lyst til at bruge den.