Når alle veje ender blindt.

At være alkoholiker kan hurtigt føles som et stoppested i livet. Alt falder fra hinanden, det eneste man sidder tilbage med, som man kan “stole” på, er alkoholen. Den er der altid, når man har brug for den. Men hvad er det værd, når alt andet i livet er væk? På denne måde kan man hurtigt føle, at alle veje ender blindt. Man er gået i stå, og det kan være en meget svær cirkel at komme ud af.

Heldigvis er alkoholisme behandling tilgængelig. Her kan man få den nødvendige hjælp til netop at bryde cirklen og komme over på et andet spor, hvor alle vejene ikke har blinde endestationer.

Du mister arbejdet

En blind vej er, når du mister arbejdet, fordi du ikke kan varetage det ansvar, der følger med, på grund af dit misbrug. Det er omverdenens tegn på, at du ikke længere er god nok, da du har et problem. Det kan derfor føles som et stort slag i ansigtet, og det kan bare få dig til at drikke endnu mere, fordi du forsøger at flygte fra din situation og virkeligheden.

Du mister dit forhold

Det kan være, at du var i et forhold, som nu er endt. Personen har pakket sine ting, da dit misbrug, der har udviklet sig over tid, havde for stor en negativ indflydelse på jeres forhold. Dette kan være særligt hårdt, hvis det er et menneske, du har delt størstedelen af dit liv med. At det går i stykker på grund af alkohol, er ubarmhjertigt.

Du har ingen fremtidsplaner

Ved at miste kan du også miste dine planer for fremtiden. Der er ikke længere udsigt til noget godt, og alle vejene ender blindt. Du sidder fast i livet. Lidt som at sidde fast i kviksand. Det er svært at komme op, og hvis du prøver at kæmpe imod, vil alkoholen altid komme væltende ind over og dulme tanker og bevidsthed.

Dine kontakter er forsvundet

Det kan være ufatteligt hårdt at være pårørende til en alkoholiker, og derfor kan det også ende med, at du sidder alene tilbage, fordi dine kontakter trækker sig og forsvinder. Som mennesker har vi alle en grænse, og når vi når denne, vil vi gøre alt for at passe på os selv. Og så må vi prioritere dette og vælge noget fra, uanset hvor hårdt det end måtte være. Det er noget, der er værd at tænke over.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler