Sådan gør du båden klar til den nye sejlsæson

Sejlsæsonen nærmer sig med hastige skridt – og det er på tide at gå i gang med t shine båden op og gøre den klar til en ny sejlsæson. I denne artikel har vi fokus på, hvordan du kan gøre båden klar til en ny sæson på vandet med uforglemmelige oplevelser.

Skaf dig et overblik over bådens tilstand

Inden du skal i gang med det egentlige arbejde, bør du lige tage et gennemgående kig på båden og danne dig et overblik over bådens generelle tilstand. Tag et kig på stativ og presenning, se efter ror og anoder og tjek op på impellerne. Det er dette overblik, der hjælper dig med at finde ud af, hvad og hvor meget der skal ordnes for at båden bliver klar til vandet.

Gennemgå skroget

Hvis du har været omhyggelig i forbindelse med vinterklargøringen, har du et godt udgangspunkt for at gå i gang med at klargøre skroget. Hvis du ikke har, så bør du starte med at gøre båden ren med en højtryksrenser. Det er nemlig vigtigt at du får fjernet skidt og forskallinger. Når du er færdig med selve rengøringen, kan du gå i gang med det finere arbejde. Det går bl.a. ud på at tjekket skroget for ridser og udbedre eventuelle skader med glasfiberspartel. Når det er ordnet, kan du slutte af med en gang voks.

Brug primer og bundmaling

Bundmaling ordnes én gang om året, og det er oplagt at gøre under forårsklargøringen. I første omgang bør du starte med at skrabe eventuel krakeleret bundmaling af og slibe skroget. Her bør du benytte en slibemaskine med opsamler, så du får opsamlet det giftige støv – og så er det selvfølgelig også vigtigt, at du bruger det rette personlige sikkerhedsudstyr, bl.a. støvmaske og malerdragt. Når båden er blevet slebet, kan du tilføje primer efter produktets anvisninger, normalt ad flere omgange. Når du er færdig med primeren, kan du slutte af med bundmaling. Vi anbefaler, at du benytter Hempel bundmaling, da det er det bedste brand på markedet, uanset hvilken båd du har.

Vask og imprægnér kalechen

Find kalechen frem og gennemgå og imprægnér den. Det er vigtigt, at kalechen er helt ren og tør, så imprægneringen rent faktisk virker efter hensigten. Vi anbefaler, at du benytter en pensel eller en malerrulle til at fordele produktet på kalechen.

Vedligehold aptering

Bådens aptering er ofte fremstillet i enten teak eller lignende træsorter, og den skal behandles med omhu. Du bør slibe apteringen med årene og undgå at bruge alt for mange kræfter. Giv det en omgang teakrens og indarbejd produktet med en børste. Du kan herefter give teakbleger, inden du behandler med teakolie og slut af med en god lak med lakpensel. Det giver et flot træværk, som skaber en indbydende stemning på båden.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler