Se alle fordelene ved at bruge godt cedertræ til facaden (2023)

Overvejer du, om du skal bruge cedertræ til facaden på dit hus? Så er du kommet til det rette sted.

I denne artikel går vi i dybden med flere af de fordele, du får ud af at bruge dette vidunder-materiale til husets facade. Og hvis du gerne vil læse mere om cedertræ til facaden kan du klikke dig ind på linket her.

Fordelene ved at bruge cedertræ er mange, så vi lægger ud med nogle af de store.

Cedertræ vedligeholder sig selv

Modsat mange andre træsorter er det faktisk ikke noget krav, at cedertræ skal behandles med olie, maling eller træbeskyttelse. Cedertræ har nemlig den unikke egenskab, at det er selvvedligeholdende.

Cedertræ indeholder naturlige aromaer, olier og giftstoffer, der alle er med til at gøre træet resistent for angreb fra svamp. Konkret betyder det, at selv ubehandlet cedertræ holder meget længere end andre ubehandlede træsorter.

Cedertræ er miljøvenligt

Modsat andre træsorter, der kræver behandling med maling eller træbeskyttelse for at holde, kan du sagtens bruge ubehandlet cedertræ til facaden.

Og hvis du gør det, så sparer du samtidig også miljøet for unødig eksponering for kemikalier. Så hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet, så kan en facade af cedertræ være et glimrende bud på noget konkret.

Cedertræ har en unik, gyldenbrun farve – men kan også blive sølvgrå

Noget af det, som mange elsker ved cedertræ, er udtrykket, som træet giver facaden. Cedertræ kommer nemlig med en unik, gyldenbrun farve, der lader dit hus skille sig ud som ingen andre på vejen.

Over tid vil cedertræet, hvis det forbliver ubehandlet, skifte farve efter påvirkningen af vind og vejr. Det vil gå fra den gyldenbrune farve til et sølvgrå look – der igen ser intet mindre end fantastisk ud.

Hvis du gerne vil beholde den gyldenbrune farve i træet skal du overveje at behandle cedertræet. Det kan du enten gøre med jævnlige oliebehandlinger, eller ved at give træet transparent træbeskyttelse.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler