Vilde Blomster Til Haven

Gød ikke engen – fortil meget næring skal give ukrudt plus bundgræs for egnede vilkår. Vælg et sted med læ og varme, ifald du drømmer rundt store mængder sommerfugle og bier på dit vilde stykke – det bliver alfa omega for de koldblodede flyvere. Læs altid under det enkelte løsning – der magter løbende komme flere frøblandinger/sorter på depot, som kræver særlige såforhold.

Så forhold omhandler fx sol, spanne, dræningsforhold, næringsindhold etc. Inden du kan bestille, skal folk fortælle os man gerne vil benytte sig af dit login lagt i at bestille materialer. Er der en helt særlig blomstrende frøplante du bliver glad for, tilbyder vi også blandinger af den samme type blomst, dog med forskellige farver, nuancer og sorter. Du finder blandt andet en solhat frøblanding, stokrose frøblanding, atlaskblomst frøblanding, ranunkel frøblanding, inkalilje frøblanding og mange en hel del. Violer og skov primroser begynder at blomstre om foråret, efterfulgt af judaspenge, Skov glemme-mig-ej, Akelejer vild, Liden klokke, fingerbøl, gederams, GærdeKartebolle.

Plantefrø findes meget forskellige fra sort til sort, og det svinger derfor, hvornår man skal plantes plus under hvilke anknytning de skal plantes. Det tungeste spire, man kender, magter veje op i 23 kg, hvorimod 1 million orkidéfrø blot vejer 1 gram.

 

Fjern sten og ukrudt plus derefter græstørv og rødder, så jorden ligger helt saloon. Herefter kan ovenstående anbefales at strø sand (5-10 centimeter) ud over området, da det donerer et godt bunddække. Lige som bier er insekter andre at have i haven. Insekter gør nytte på en hel del områder og donerer desuden næring til andre af havens dyr.

Det bedste anlægstidspunkt findes i april plus her i maj. Sæt en vandskål impliceret landingsplads i bedet til dyrene forplante sig hvis ikke du er sikret et vandhul til haven i forvejen. Insekterne bliver ligevis tørstige i varmen og der bliver rigtig langt mellem vandhullerne i 2022s Danmark. Landingspladsen kan være en flad sten eller nogle pind, der skråner ned i underskålens vand.

Det alene er om foråret, typisk lagt i april eller maj. Det er vigtigt, at jorden langtfra er kold længere. Det andet tidspunkt, du kan så blomsterfrø, er fra september, og indtil frosten kommer. Der er to tidspunkter på året, hvor man kan så vilde blomster. Du magter mærke, at verden er varm sandsynligvis ved, at folk stikker en finger i jorden og holder den hvad i sekunder. Ifald jorden ikke føles kold i det tidsrum, kan du så dine blomsterfrø.

Men det afhænger selvsagt også lidt bort hvordan sæsonen former sig – lagt i år er foråret kommet sent, så jeg formoder også kulden kommer succederende i år. Vores kontaktoplysninger til framelding er anført til handelsbetingelserne. Pluk aldrig hver blomster af ens art på isoleret sted, sørg fortil at der også er til andre – og vigtigst af alt så skal planten besidde mulighed for for at sætte frø, så næste generation bliver sikret. Vand om nødvendigt i etableringsfasen, fjern uønskede planter og skær planterne ned, når sæsonen er slut.

Undgå også altid gift i haven multiplicere fordi det bliver #sundfornuft. Danske, vilde blomster trives eksemplarisk i udpint sandjord, da de faktisk har det eksemplarisk under hårde betingelser. Er jorden næringsrig, vil græs plus ukrudt med tiden overtage og kvæle engblomsterne. Derfor bliver det en temmelig god ide for at følge nedenstående såvejledning.

Ofte kan du læse på emballagen til blandingen om den er “bivenlig” – og derved også er duelig til at tiltrække sommerfugle. Ved såning af et-årige blomsterblandinger – som man traditionelle sommerblomster – kan du blot forvente at have blomster i nogen sæson. Så i egen person om blomsterne evner frøformere sig i en vis grad, bør du aldeles ikke forvente samme pragtfulde blomstertæppe året efter. Ønsker du nogle mere permanent blomstereng, kan du vælge robuste flerårige arter, som f. eks.

Gør du ovenstående alligevel, er det vigtigt kun at benytte tuedannende græs og at andelen af græsfrø aldeles ikke overstiger ca. Hvis du vælger der blomsterblanding du håber så skal du tage stilling lagt i om du lyster et- eller flerårige blomster. Selv om mange blomsterblandinger gemmer et mix af et- og flerårige blomster, finder som også blandinger der er udelukkende etårige og udelukkende flerårige.

Impliceret blomsterblandinger har folk selv mulighed alt for at tiltrække og hjælpe vilde bier og andre insekter. Er du igang med at gøre din have til et vildt paradis for nabolagets insekter, bier og sommerfugle? Så find inspiration til nyttige blomsterfrø og vilde spire her hos Frøbutikken Vild med frø. Det er langtfra svært at ofre din have isoleret mere selvgroet air og gøre eneste til et mere sted for insekterne, men du har brug for frø! – og ovenstående er netop, der du finder lagt i denne vilde frøbutik.

 

Amok Med Vilje i Naturen, nær dig

Vild Impliceret Vilje handler om at fremstille forandringer gennem vidensdeling og handling. Målet er at få vildhed og natur ind der, hvordan mennesker bor, er og leger. De har en masse gode blomsterblandinger lagt i dit vilde blomsterbed. Nedenfor finder man 3 spændende, frøblandinger, der er gode for insekter og kan hjælpe med at øge biodiversiteten i din gerne have eller i naturen. Hensigten med projektet er, at få flere vilde blomster på kommunens grønne arealer til gavn for sommerfugle, bier og andre insekter.

Inaktiv være med for at betragte gamle grene, blade og kviste som haveaffald. Giv det i stedet lov at ligge uforstyrret i haven som bunker og som kvashegn. Ovenstående skaber læ, føde og levesteder til gavn for mange forskellige pattedyr, fugle, insekter og svampe. Endelig skal du vælge, hvilke bestanddele af haven folk gerne vil gøre mere vild. Og så kan du vælge, om du vil have hver eller nogle bort de nedenstående ti naturelementer, som på hver deres metode bidrager til biodiversiteten i haven. Der findes ikke mange skabelon for, hvorledes bedre sameksistens impliceret en rig natur kan realiseres, og mange kommuner indehaver kastet sig frygtløst ud i at eksperimentere med måder, det kan gøres på.

Man kan også vælge at lade vilde blomster vokse frem, eller udså passende hjemmehørende arter. Græsset er afskrabet, så frø fra vilde planter plus indkøbte hjemmehørende blomsterfrø kan spire uden konkurrence fra græsset.

Med Vild Delagtig Vilje kan folk bidrage til indsatsen for biodiversiteten have begreb om at gøre naturen rigere og vildere helt lokalt.

Der er javist mange vilde bier, der bruger jorden under planterne til at bygge rederør i og garantere næste års generation. Køb mindre – saml frø/stiklinger fra haven og naturen til stedet. Det er århundredets største løgn, at man skal købe sig lagt i haveglæde. Desuden er planter fra planteskoler ofte så forædlede, at de mangler de grundlæggende egenskaber, som giver værdi for andre arter. Hvis du have begreb om hvordan, er førnævnte muligt selv at indsamle frø lagt i din vilde besidde. Gode frø i vilde blomster der kan samles til naturen, er røllike, blåhat, kællingetand, høgeurt, vild gulerod, humlesneglebælg, kongepen, samt mange typer valmuer.

Trods stor tilslutning og oplysningsindsats findes vi stadig alt for langt fra at sætte nogle stopper for tabet af biodiversitet. De er allerede fordelagtigt i gang impliceret at ændre jeres grønne arealforvaltning, således at vi donerer plads til snarere vildskab. Nej, ikke alle typer vilde blomster er flerårige.

 

Det giver enkelt varieret blomsterflor henover året og donerer fødegrundlag til en hel del forskellige arter af insekter. Det handler om at skabe føde og nogle variation af levesteder, og det høje græs kan være ét af disse levesteder. Så vil der ankomme flere forskellige insekter, eksempelvis sommerfugle og sværmere bryder sig ikke om for vindblæse steder.

Du har mulighed for i den hensigt at få mere liv i haven have begreb om at så en masse plantefrø plus følge udviklingen, medens din have udvikler sig med fortsat mere duft plus farve.

 

Udgivet
Kategoriseret som Artikler